Megérkezett a tavasz

Posted By: Drexler Szilárd - kedd, március 15, 2011


Az elmúlt években március közepén még hó takarta be a Karancs és a Medves csúcsait, most azonban meleg tavaszi idő fogadta a salgói várba érkezőket. Minden évben ugyanis megkoszorúzzák itt azokat a kopjafákat, amelyeket Petőfi Sándor emlékére állított jónéhány évvel ezelőtt a Tájak, Korok, Múzeumok helyi egyesülete. Petőfi pedig úgy jön a képbe, hogy 1845-ben, egy felvidéki kirándulása során meglátogatta Salgó várát. A rom egy költemény írására is megihlette őt.
A vár, a kopjafák, a sziklákon elhelyezett Petőfi emléktábla miatt már évek óta helyszínéül szolgál a helyi turisták március 15-i megemlékezésének.

Úgy vélem, a jó idő ellenére most nem voltak sokan.







Van itt még egy kis tavaszi filmecske a várról (HD-ben is megnézhető, de ha valakinek nem játsza le, akkor kisebb elbontással is próbálkozhat):



Ez tulajdonképpen néhány próbafelvétel egymás után rakva, egy Canon video DSLR-rel készült anyag. Van benne ún. timelapse felvétel is, amelyekkel mostanában kezdek próbálkozni.

Az előző bejegyzésemben már kimerítően írtam a szemét témáról, de most még egy kicsit rugózok rajta. A parkolóban ugyanis ez a kép fogadta a várba érkező látogatókat:

2 megjegyzés:

  1. Az összekötött zacskós szemetet biztosan nem az autókból rakják ki. Egyébként vicces a 100 L-es kuka egy ekkora parkolóra. Elszomorító, szánalmas, hogy hagyhatja ezt Salgótarján vezetése ?!?! Így néz ki annak a várnak az "előszobája", amire turizmust akarnak építeni ?
    Ez szimplán személyi alkalmatlanság, trehányság, nem pénzkérdés... Tessék végre szétcsapni a település tisztaságáért felelős cég vezetésében!

    VálaszTörlés
  2. Ez is segíthetne: ötödére préseli a petpalackot, sörösdobozt. http://www.unipalackpres.hu/kepek.html

    VálaszTörlés

Copyright © A mi vidékünk

Designed by Templatezy