Tavaszi vártakarítás

Posted By: Drexler Szilárd - szerda, március 10, 2010
Március 13-án, immár hagyományosan kitakarítjuk a salgói vár környékét. A korábbi években ez az akció baráti társaságok, családok, magánszemélyek kezdeményezése volt - így lesz ez idén is.
Találkozzunk szombaton 10 óra és 10,30 között a vár alatti szalonnasütőnél. Tekintettel arra, hogy a ZÚTE ide szervezi a munkatúráját, idén a Boszorkány-kőt is célba vesszük. Úgy gondolom, hogy a korábbi évek szemétszedési akcióinak köszönhetően már egyre kevesebb a szemét a vár környékén.
Szemeteszsákokat a helyszínen biztosítunk.

3 megjegyzés:

  1. Amikor mi (hegyikerékpárosok) is itt gyűjtöttünk - ha jól emlékszem egyébként ti is voltatok velünk (is), talán "Tavaszi Zsongás" elnevezésű programsorozat volt (?) - világháborús konzervtől kezdve, már-már muzeális értékkel bíró Coca-Colás üvegig mindent találtunk... De a fő az a nejlonzacskó, műanyagpalack kombó volt természetesen. De hihetetlen mik kerültek elő, ezeken felül még azt hiszem Trabant-karosszériaelemet és teherautó-gumit is találtunk, meg gyógyszertári üvegcséket ismeretlen eredetű anyagokkal (vagy 100-at).

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Sajnos, a hó miatt nem tudtunk szemetet szedni, ezért elhalasztjuk az első igazi tavaszi napokra az akciót.
    A pelenkákról, tamponokról, összetört pezsgős, sörös és boros üvegekről, a hegyekben álló cigaretta csikkekről már ne is beszéljünk...
    Tragikus a helyzet. Annyit beszélünk környezeti nevelésről, hogy szerintem már ideje lenne egy kis szemléletváltozásra. A környezeti nevelésnek már nem arról kellene szólnia, hogy nem szabad szemetelni. Ezt egyszerűen büntetni kellene - a városban is.
    Hóolvadás után meglepődtem, hogy mennyi széttaposott rágó pöttyözi pl. a tér új burkolatát, a belvárost.
    dsz

    VálaszTörlés
  3. A büntetéshez csak egy érdekesség:

    Szegeden, a bezzeg-városban kb 1 éve önk. rendelet szól arról, hogy egyes közterületen tilos a dohányzás, különös tekintettel a buszmegállókra, parkokra, játszóterekre. Megjelent sok alkalommal a sajtóban, a város határaiban tábla hirdeti. Sok szép újságcikk is megjelen, hogy mennyire védik a nemdohányzókat.
    Na ezt annyira komolyan is veszik, hogy azóta is ordenáré módon tele vannakk csikkekkel a buszmegállók, és a bunkója simán a képembe fújja a buszváró cigi utolsó mély slukkját, mielőtt felszállok a buszra. Ja, és egyetlen birságot se szabott ki a közterület felügyelet tiltott helyen dohányzásért.

    VálaszTörlés

Copyright © A mi vidékünk

Designed by Templatezy