Bányász emlékek

Frissült 2011. 04. 02.

Elkezdtem egy Google térképen összegyűjteni a Salgótarján környéki bányász emlékhelyeket. Minden látható, vagy alig látható jelet, helyet próbálok itt térképre vinni, ami a hajdani szénbányászatra utal.
Ez az adatbázis folyamatosan bővül. Természetesen örülnék neki, ha mások is segítenének.Kérem, amennyiben ismernek olyan bányász emlékhelyeket, amelyek még nem szerepelnek a térképen, akkor azok leírását, koordinátáit e laphoz tartozó megjegyzésként küldjék el számomra. Természetesen koordináták nélkül is örömmel fogadom a megjegyzéseket, de ebben az esetben a helyszín pontos leírására lenne szükségem. A már térképen szereplő helyekhez is örömmel fogadok kiegészítéseket.

Hamarosan egy nyílt fotóalbumot is nyitok, hogy ezen helyek fotóit is bemutathassuk.

Azon még gondolkodom, hogy nem feltétlenül kell ezen a térképen minden bányaüreget feltüntetnünk , inkább csak olyan emlékekre gondoltam, amelyek felfedezésre csábíthatnak (ebbe természetesen belefér egy-két jó helyen lévő, nagyobb, érdekesebb üreg is).

A nagyobb térképen való megjelenésre kattintva, megjelenik a nagyobb térkép és az adatbázis szöveges része. Ezen a kis térképen is navigálhat azonban, a jelekre kattintva, az adott helyhez tartozó szöveges információ is megjelenik.


Bányász emlékhelyek nagyobb térképen való megjelenítése

1 megjegyzés:

  1. Szia Szilárd!

    Megyünk a vár alatti parkolóból a Dornyay felé és eljutunk a turisták kopjafáihoz. Ha itt bemegyünk jobbra le a bükkösbe, találunk egy régi tárót (illetve a beszakadásait a vár irányába). A táró előtt meddőhányó és a kiszolgáló út nyomai.
    Üdv:
    Fekete Laci (szaliven@starjan.hu)

    VálaszTörlés

Copyright © A mi vidékünk

Designed by Templatezy