Medvesi Fotós Maraton

Posted By: Drexler Szilárd - kedd, március 12, 2013
Kivilágított várak, vadetetés, páncélos vitézek, madárgyűrűzés, éjszakai rovarvizsgálat, fotós túrák, unikális földtani látványosságok, sziklák és szurdokok, kivételes bányalátogatás, macskakő faragás… Folyamatos, 48 órás program fotósoknak, a természetfotózás iránt érdeklődőknek, profiknak, kezdőknek… Mindenkinek, aki szeret fényképezni és szeret új tájakat felfedezni.





Medvesi Fotós Maraton
2013. június 1-2.

A Medvesi Fotós Maraton 2013. június 1-én és 2-án kerül megrendezésre a Karancs – Medves vidékén, Salgótarján közelében. Ez a táj a világ első határon átnyúló geoparkjának, a Novohrad – Nógrád Geoparknak a központi területe.

A 48 órás folyamatos program során a terepet jól ismerő vezetők mutatják be a táj legszebb részeit, azokat is, amelyeket az itt élők is alig ismernek. A kifejezetten fotós szempontok szerint összeállított program éjszakai fotózással bővül: a maraton idejére Salgó és Somoskő vára is ideiglenes világítást kap, melynek segítségével eddig nem látott fotókat lehet majd készíteni. A részletes program a fotóstúrák mellett bányalátogatást, kőfaragó bemutatót és sok más látványosságot tartalmaz.

A program helyi fotósok kezdeményezésére indult, fő szervezője a Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft., társzervezői a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nógrád Megyei Csoportja és a Karancs – Medves Alapítvány. A rendezvény kiemelt támogatója az Ipoly Erdő Zrt., fő támogatója Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Azért szervezzük a programot, mert szeretjük ezt a tájat és úgy gondoljuk, hogy minél több emberrel meg kell ismertetnünk. Fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk a tájvédelem és természetvédelem jelentőségét és büszkék vagyunk a világ első határon átnyúló geoparkjára, a Novohrad – Nógrád Geoparkra és annak unikális értékeire. Mindenkit várunk, aki szeret új tájakat felfedezni, szeret fényképezni, érdeklődik a természetfotózás iránt és azt bármilyen szinten űzi.

A program egyben egy fontos marketing esemény is, ahol a fotósok és a tájat megismertetni kívánó nonprofit szervezetek együttműködése mindkét félnek előnyös lesz. A rendkívül gazdag program és a változatos, táji- természeti értékekben bővelkedő Medves-vidék miatt minden bizonnyal több ezer fotó készül majd a 48 óra alatt. Azt kérjük a fotósoktól, hogy osszák meg fényképeiket saját, internetes közösségi oldalaikon vagy a programhoz kapcsolódó oldalakon. A megosztások révén a rendezvényt követő napokban több százezer ember ismerkedhet majd meg e tájjal, a táj- és természetvédelemmel, a geoparkkal. A programhoz kapcsolódóan egy fotópályázatot is indítunk.

Örömmel várjuk a sajtó munkatársait is, akiknek a helyszínen ingyenes regisztrációt biztosítunk. Kérjük, segítsen Ön is a program népszerűsítésében!

További információk:
www.medves-fennsik.hu/fotomaraton
www.facebook.com/MedvesiFotosMaraton
www.nngeopark.eu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © A mi vidékünk

Designed by Templatezy