Versenyeztek a fogatos gazdák

Posted By: Drexler Szilárd - szombat, szeptember 06, 2014

Kicsit leült a blog a nyáron, mint minden nyáron, egyébként. Sok tervem volt, de kevés időm. Ideje azonban újra felvenni a fonalat.
Ma a Medves szélén, vagy a Cserhát és a Medves között, szóval nem olyan messze a Medves-vidéktől és Salgótarjántól, Kishartyánban jártam.

Két éve forgattuk a Lóháton a Palócföldön című filmet, ekkor láttam először az itt megrendezett fogathajtó bajnokságot. Addig már a Gazdakör című műsornak forgattam pár fogathajtó eseményen, őszintén szólva, nem igazán érdekelt maga a verseny soha.  Kishartyánban más volt a helyzet.
Ez ugyanis egy gazdafogat-hajtó verseny, nógrádi fogatosok jönnek össze és jól érzik magukat itt. Már az első alkalommal is feltűnt, hogy ez egy egyszerűségében nagyszerű rendezvény, amely sokkal többet tesz az esélyegyenlőség megteremtésénél, mint bármilyen erre hivatott "hivatalos" program.
Az idén újra megrendezte a versenyt a  Kővölgyi Lovas Egyesület és természetesen nagy érdeme van a rendezésben a terület tulajdonosának és a főszervezőnek, Kabók Lászlónak.
 





















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Copyright © A mi vidékünk

Designed by Templatezy