Hírek a webkamerákról

Posted By: Drexler Szilárd - hétfő, február 06, 2012
A karancsi webkamera adminisztrációs feladatait Nagy Szabolcs vette át. Ennek köszönhetően megtudtuk, hogy óránként 90-100 látogató keresi fel a webkamera oldalát.
A kamera képe felkerült az Időképre, tehát már az archívum és napi timelapse videó is megtekinthető itt:
www.idokep.hu/webkamera/karancs729m 
Köszönjük Szabolcsnak a segítségét!

A kamera kihelyezésével az volt a célunk (Karancs-Medves Alapítvány), hogy egy kicsit növeljük térségünk népszerűségét, ennek érdekében, a kilátó alatt is feltüntettük a kamera elérhetőségét. Így az oda érkező kirándulók telefonálhatnak barátaiknak, családtagjaiknak, akiknek a kamera segítségével integethetnek, és akik egy képet is készíthetnek róluk.
Íme, egy látogató 2012 január első napján:


Ezek után érdekelt, hogy a Rónafalu fölött medvesi webkamera segítségével lehetséges-e hazaintegetni?
Találtam egy pontot, ahonnan igen:


Indulhat tehát a webkamera-turizmus, vagy éppen egy vetélkedő szervezésébe is be lehetne kapcsolni a két kamerát.

2 megjegyzés:

  1. Bizony én is gyakran látogatom a webkamerák képeit. Ennek köszönhető, hogy többször sikerült úgy kimennem a salgói várba, hogy szinte felhők felett, ragyogó napsütésben találtam magam. Szép fotóim is vannak erről.(Egy-kettőt feltöltöttem volna, de nem tudom, lehet-e valahogy) A Karancs kamerájánat címét már én is közöltem pár honlapon.
    Tapasztalatom szerint egyre többen jönnek környékünkre bakancsos turisták, persze leginkább a melegebb évszakokban. Többek tudtak a webkameráról is. Akikkel beszélgettem, azok az Alföld északi, keleti részéről, illetve a fővárosból jöttek. Igen gyakran célirányosan, a nevezetes látnivalókat ismerve érkeznek. Úgy látom, már a múlté az a néhány nem régi év, amikor egy környékbeli „celeb”-bel azonosították Salgótarjánt. Amitől viszont leesett az állam, az akkor volt, mikor egy fiatal pesti tanár azt mondta, hogy az ő álma, hogy itt, Salgótarjánban vegyen házat és ide költözzön. Ez a város szerinte ugyanis egy tökéletes alap bázis a nógrádi és szlovákiai barangolásokhoz. Igaza van.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Pál!
    Jó olvasni az értékes gondolataidat, élményeidet. A kamerákat kb 50%-ban salgótarjániak, 20%-ban budapestiek, 20%-ban nem budapestiek (főleg alföldi megyékből), és 10%-ban külfüldiek látogatják. Köszönöm, hogy segítesz megismertetni a kamerákat, ez nagyon fontos. Az arculatváltás és a bakancsos turizmus felé fordulás egy nagyon is tudatos stratégia, a TDM egyesület (http://www.salgotarjan-turizmus.hu) rengeteget tesz azért, hogy ez az irány erősödjön, és egyre többen ismerjék fel a Salgótarján és a várost körülölelő hegyvidék igazi vonzerejét.
    A budapesti tanárral maximálisan egyetértek, remélem olvassa ezeket a sorokat. Én szegediként a Salgótarjánhoz tartozó Rónafaluban vettem házat, pontosan azért, hogy egy kiránduló bázis legyen :) Ugyan nem költöztem Rónafaluba, de a ház, mint vendégház tökéletesen beváltotta ezt a célt, és van még jó néhány másik szálláshely, amelyik szintén ezt a vonalat erősíti. Szerencsére a celebkultusz szerencsére kezd inkább kínos lenni, így társaságban is egyre kevésbé téma ez.

    A fotóidat közzéteheted a facebook-on, van salgó várának, somoskő várának is saját oldala, de a legjobb, ha a salgótarjáni tdm egyesület oldalára teszed fel, innen bizonyosan szét fog terjedni. Emailben pedig ha elküldöd a hollofeszek@hollofeszek.hu címre, akkor szívesen kiteszem én is, természetesen forrásmegjelöléssel.

    VálaszTörlés

Copyright © A mi vidékünk

Designed by Templatezy