Újra működik a webkamera

Posted By: Drexler Szilárd - péntek, május 13, 2011
Újra működik a karancsi webkamera.

17 megjegyzés:

  1. Egyrészt nagyon örülök!, másrészt reménykedek,hogy fognak majd javítani a kép minőségén. Jól sejtem? :)

    A szerelés előtti időszakban hihetetlenül gyönyörű, tiszta, éles képet mutatott.

    A drótkötélbe -úgy sejtem- bele kell törődnünk...

    VálaszTörlés
  2. Az alapítvány részéről majd jelezzük a szolgáltatónak, hogy a kép minőségén, ha van idejük, javítsanak. Hozzá kell tennem, hogy a Karancs-Medves Alapítvány ugyan megvette a kamerát, de az üzemeltetésre, karbantartásra sajnos nincs igazán pénzünk, ezért a Starjan Kft. jóindulatának és segítő hozzáállásának köszönhetjük , hogy működik a kamera. Nekem most egy kicsit közel van a kilátó is, lényeges, hogy ne lehessen felismerni arcról a kirándulókat.
    A drótkötéllel nincs mit tenni, úgy hiszem.

    VálaszTörlés
  3. A webkamerás bejegyzésem tegnap megjelent, majd eltűnt. Sajnos, a hozzá kapcsolódó megjegyzéseknek is ez lett a sorsuk.

    VálaszTörlés
  4. Kaposvári Pál2011. május 14. 8:42

    Hurrá! Végre működik! A kamera képe a drótkötéllel viszont förtelmes. Az előző igazán szép volt. Remélem, ez csak ideiglenes helye lesz.

    VálaszTörlés
  5. A képek alapján a kamera jóval lejjebb került, így a völgyből sokat kitakarnak a dombok. Plusz a drótkötél. Jó lett volna, ha oda teszik vissza, ahol találták... no de gondolom ennek oka van.

    VálaszTörlés
  6. Sajnos nem lehet olyan helyre rakni, ahol nincs benne a kötél képe. Próbáltam...
    Csak a kötél fölé rakva nem lenne zavaró a kötél képe, de ott nincs mire felszerelni, ott az antennák vannak.
    KE

    VálaszTörlés
  7. Kaposvári Pál2011. május 14. 13:33

    Kár érte, mert a webkamera képét egyre többen fedezik fel, s bizony a látvány reklámértékű lehet.

    VálaszTörlés
  8. Ahogy elnézem, nem lehet nagy a távolság a drótkötél és az objektív között. Nem lehetne egy pár tíz centis konzolt felszerelni a toronyra, ami a kamerát a kötél elé helyezné ?

    VálaszTörlés
  9. Többször is utaltam rá, hogy bár a kamera a Karancs-Medves Alapítvány találta ki és a pénzt is az alapítvány szerezte meg rá, de a kihelyezés, karbantartás, a hely bérlet, internet kapcsolat biztosítása tulajdonképpen szívességből (Starjan Kft.) megy. Megnézzük, hogy mit tehetünk, de az erőforrásaink elég korlátozottak.
    Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy ez a webkamera a városmarketing egyik legjobb eszköze volt, a keresőkben vezető helyen van a karancsi webkamera kifejezés, ha a vidékünkről van szó. Szóval, ez már túlmutat egy kicsit az alapítványon, de kft szívességtételén is.Megoldás biztosan akad, de lehetséges, hogy ebben egy összefogásra lenne szükség, netán a turisztikában érdekeltek támogatására is.
    Amúgy egy időjárás állomást is ki akarunk helyezni ide az idén.

    VálaszTörlés
  10. Lehetne konzolt kirakni, viszont azon sokkal nagyobb veszélyben lenne, mint a jelenlegi helyén. Olyan veszélyre gondolok, hogy antenna karbantartáskor valami szerelő letapossa a sokszázezer forintos kamerát. Én még gondolkodom jobb megoldáson, nekem sem tetszik igazán a mostani helye.
    KE

    VálaszTörlés
  11. Szilárd! Amiben tudok, segítek, bár ez a távolság miatt inkább csak IT feladatokra értendő.

    A kamera képének archiválására, valamint automatikus timelapse videók készítésére a mai napon akadtam rá a megfelelőnek tűnő megoldásra. Egy ubuntu server kell neki (minimális hardver követelménnyel), és telepíteni a webcampak nevű alkalmazáscsomagot:
    http://sourceforge.net/projects/webcampak/

    Itt ki is lehet próbálni egy demo alkalmazást, francia tájakkal:
    http://www.webcampak.com/en

    A héten összerakok egy gépet a feladatra, és kipróbálom. Közben megjött a canon ixus-hoz is a tápegység, tehát ha minden jól megy, hamarosan párja is lesz a kamerának, ami a Medves-fennsíkról mutatja a Karancsot... :)

    VálaszTörlés
  12. Kezd összeállni a kép: változott a távközlési oszlop, a kamera lejjebb került, a drótkötél miatt a nagyon nagy felbontásnak és a szép minőségnek sincs túl nagy értelme. Most 50 Kbyte egy fotó, nagyon látszik a tömörítés. Korábban 250-300 Kbyte volt, ez már gyönyörű minőséget adott.Ha a drótkötél valahogy kikerül a képből, talán a többin is érdemes lesz változtatni. Azért örülök, hogy egyáltalán megmaradt a kamera, és köszönet a kitartásért a rendszergazdáknak, remélem, siker koronázza majd az erőfeszítéseket!

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! Itt találtam a webkamerátokra:

    http://dunakanyaridojarasa.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=255
    (itt sok-sok sípálya webkamera is megtalálható)

    VálaszTörlés
  14. A drótkötél az katasztrófa! De ez van. Eddig érdemes volt nézni a kamerát, de ez a mostani látvány nekem igen csak lehangoló. Akkor már át lehetne a kamerát fordítani, a Karancs déli irányába is, ott nincs benne a drótkötél és a látványban lehetne gyönyörködni nem abba a (fránya) kötélbe.

    SzS

    VálaszTörlés
  15. Miért nem műkődik a kamera?

    VálaszTörlés
  16. Kérhetném, hogy a jobb oldalsávba tegye föl a bank nevét és számlaszámát, ahova lehetne utalni pénzt a kamera karbantartására?

    A Karancs-Medves Természetvédelmi Alapítvány weboldalán ezt találtam
    ez lenne az?
    OTP 11741000-20052690

    VálaszTörlés
  17. Igen, ez az alapítvány számlaszáma. Természetesen minden támogatásnak nagyon örülünk. A kamerával kapcsolatban lesznek még egyeztetések, lehet, hogy megoldást is találunk rá. A támogatásokra egyébként azért utaltam, mert személyes véleményem az, hogy ha az ilyen jellegű kis beruházások, mint a webkamera jót tesznek az egész térségnek, akkor talán érdemes lenne a turisztikában érdekelt szervezeteknek, hivataloknak is összefogniuk, ha valami probléma merül fel azokkal kapcsolatban.
    Majd megírom, hogy mik a fejlemények a kamerával kapcsolatban.

    VálaszTörlés

Copyright © A mi vidékünk

Designed by Templatezy